Acer: Netbook-urile vor supraviețui! Tabletele sunt prea scumpe

vineri, 6 mai 2011

Acer: Netbook-urile vor supraviețui! Tabletele sunt prea scumpe
Foto: hit.ro

Intr-un interviu publicat ieri pe blogul Forbes, Eric Akerson, brand manager al Acer declara ca “moartea netbook-urilor este exagerata”, prin raportarea la proliferarea tabletelor precum iPad. Explicatiile sale au fost simple: tabletele sunt scumpe, netbook-urile sunt ieftine.


Potrivit declaratiilor lui Akerson, desi netbook-urile nu se mai bucura de o crestere exploziva, au preturi rezonabile – situate in jurul valorii de 250 de dolari, in vreme ce tabletele au preturi care pornesc de la 499 de dolari.

Reprezentantul Acer sustine ca tocmai preturile mici vor atrage consumatorii suficient de mult, astfel incat companiile precum Acer sa ramana in picioare.

Afirmatiile contrasteaza puternic cu ultimele date colectate de compania de analiza Nielson, care arata ca tabletele nu acapareaza decat cota de piata a netbook-urilor, ci si a altor gadget-uri.35% dintre cei care detin o tableta si un computer desktop sustin ca isi folosesc desktop-ul mai putin sau deloc, in vreme ce 32 de procente dintre cei care pe langa tableta detin si un laptop au declarat ca isi folosesc laptop-urile mai putin sau deloc de cand au cumparat tableta.

Totusi mai exista si posibilitate ca dispozitivele ieftine precum netbook-urile sa coexiste alaturi de gadget-urile scumpe precum tabletele. Nu este nevoie sa dispara nimeni din peisaj.

Sursa: hit.ro


0 Comments: