La Primăria Chişinău până şi paznicul ia mită, declaraţie

vineri, 6 mai 2011

La Primăria Chişinău până şi paznicul ia mită, declaraţie
Foto: apropomagazin.md

La Primăria municipiului Chişinău până şi paznicul ia mită. Declaraţia a fost făcută de către candidatul Partidului „Legii şi Dreptăţii” (PLD), la funcţia de primar general al Capitalei, Marcel Darie, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta îşi propune să stârpească corupţia din sistem.


Marcel Darie declară că de-a lungul anilor în administraţia publică locală din municipiu s-a dezvoltat o „caracatiţă a corupţiei”. Acesta promite că în calitate de candidat la fotoliul de primar va deconspira toate schemele de însuşire a fluxurilor băneşti de către funcţionarii publici.

Prima schemă, despre care a vorbit Marcel Darie, s-ar afla în cadrul Direcţiei Arhitectură şi urbanism, condusă de către arhitectul-şef al Capitalei, Vladimir Modârcă. Potrivit lui, pentru obţinerea unui certificat de urbanism, este necesar de a achita mită în valoare de 500-1000 de euro. „În cazul în care construcţia prezintă interese comerciale, mita este mai mare şi vine către Modârcă”, afirmă acesta.

Candidatul la funcţia de primar din partea PLD spune că Nistor Grozavu, în primii doi ani de la obţinerea mandatului de viceprimar, s-a pricopsit cu un imobil pe str.31 August, în centrul istoric al Chişinăului, care valorează peste 300 de mii de euro. „El controlează sfera construcţiilor, totul trece prin el. De la obţinerea certificatului de urbanism până la autorizaţii de construcţie”, a mai adăugat Marcel Darie.

„La Primărie, până şi paznicul cere10 lei pentru intrare”, a conchis Darie.

Nistor Grozavu a fost înaintat la funcţia de viceprimar din partea Partidului Liberal. Acesta nu a putut fi de găsit pentru a comenta acuzaţiile, fiind plecat într-o deplasare. Contactaţi de UNIMEDIA, serviciul de presă al PL a calificat declaraţiile lui Darie ca fiind electorale. „Fiecare candidat alege modul în care să-şi facă campanie. Este o tehnică învechită, să vii şi să faci acuzaţii nefondate. Mai bine ar veni cu soluţii şi propuneri concrete pentru fiecare problemă în parte. În sfârşit la Primărie sunt oameni care au realizat ceva”, a subliniat Cristian Saulea.

UNIMEDIA precizează că PDL este condus de către Nicolae Alexei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: