I-am propus lui Godea o întîlnire. Nu vă bucurați de Filat

sâmbătă, 7 mai 2011

I-am propus lui Godea o întîlnire. Nu vă bucurați de Filat

Colegii mei din PNL si cu mine sintem adeptii transparentei totale. De aceea scriu acest articol… 

Pe mine nu ma uimeste deloc gestul lui Filat de a-l retrage pe Bodiu din cursa pentru Primarie. Filat are cite o “eminenta cenusie” pe care o asculta, din cind in cind, si iata ca a facut un atare pas. Dar poate fi si un scenariu, gindit inca inainte de plecarea lui Godea. Nu sintem siguri, insa.

Filat s-a pomenit strins cu usa. Probabil a fost si vreo sugestie din partea Bucurestiului, dar si a factorilor europeni, care varsa bani in R.Moldova, unde pot reveni comunistii prin mincarimea dintre democrati. 


Dar si perceptia oamenilor privind PLDM era proasta dupa plecarea lui Mihai Godea. El, totusi, nu tace, spre deosebire de Sandu Tanase, cel care ne vorbeste mai in childuri si mai pe de departe despre ce se intimpla – si despre ce banuiam noi – in PLDM. Plecarea a fost inteleasa prin refuzul sau de a mai ramine intr-un partid condus de un dictator cu bani, gata sa colaboreze cu satrapii comunisti. Vorbeau mai multi ca Filat parea sa se fi inteles cu Voronin sa favorizeze victoria lui Dodon, iar pentru asta sa devina “prezident” cu votul comunistilor. Plecarea lui Godea a scos pericolul in atentia opiniei publice si Filat s-a speriat ca i se duce partidul la vale. Cunoastem perceptiile din teritoriu.

Filat a capitulat pentru moment – ca Bodiu totuna cu cistiga -, dar combinatiile urmeaza, pentru ca – sint sigura – el nu a renuntat la scopul de a fi “nasul/el padrino” al R.Moldova. Suprizele urmeaza, ba chiar Filat mizeaza, cred, in continuare, pe victoria lui Dodon, doar ca, “fara contributia PLDM”.

Eu nu as fi crezut vreodata ca Godea va parasi PLDM. Din doua motive: 1. Consideram ca, prin plecarea lui Tanase, in sfirsit, Godea “va rasufla usurat”, mai multa lume banuind o concurenta intre doi “primi-vici” chiar de la congresul de constituire a PLDM. 2.Godea l-a servit pe Filat si PLDM cu prea mult zel, incit devenise dezgustator.

Continuare pe blogul Vitaliei Pavlicenco... 

sursa: Unimedia

0 Comments: