Autorii deflagrației de la Hramul Orașului vor face până la 17 ani de închisoare

joi, 5 mai 2011

Autorii deflagrației de la Hramul Orașului vor face până la 17 ani de închisoare
Foto: jurnal.ro

Autorii deflagraţiei din 14 octombrie 2009, din centrul Capitalei, Bujac Eugeniui, Zaharov Vasili și Gânu Alexei au fost condamnați la 17, 16 și respectiv 14 ani de închisoare, anunță Procuratura Generală.


Potrivit sursei, tinerii au fost condamnați pentru tentativă de omor, păstrarea ilegală a muniţiilor, circulaţia ilegală a substanţelor narcotice. În privinţa lui Dari Timur - procesul penal a fost încetat din motivul intervenirii decesului făptuitorului.

Concomitent, prin sentinţa nominalizată a fost încasat în folosul unei părţi vătămate suma de 500 de lei drept prejudiciu material.

Instanţa a dat această sentinţă, după ce procurorii au demonstrat că, în seara de 14 octombrie 2009, în scopul realizării planului elaborat din timp de a comite omorul mai multor persoane, tinerii s-au deplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde era sărbătorit Hramul Oraşului. Astfel, Bujac Eugen a aruncat în mulţimea adunată o grenadă de luptă, model „RG-42”.

În urma acţiunilor infracţionale ale celor trei, au fost cauzate leziuni corporale de diferite grade de gravitate la 37 de persoane.

Fiind audiaţi, ei au recunoscut vinovăţia, declarând cu lux de amănunte despre circumstanţele comiterii infracţiunii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: