Fiica lui ben Laden: Osama a fost capturat viu şi apoi împuşcat în faţa membrilor familiei

miercuri, 4 mai 2011

Fiica lui ben Laden: Osama a fost capturat viu şi apoi împuşcat în faţa membrilor familiei
Foto: realitatea.net

Fiica lui Osama ben Laden susţine că tatăl ei a fost capturat viu şi împuşcat mortal de forţele speciale americane în primele minute ale operaţiunii de la complexul din Abbottabad, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, citaţi de Al-Arabiya, în pagina electronică.


Fiica în vârstă de 12 ani a lui ben Laden, care s-a aflat printre cei şase copii salvaţi din complex, le-ar fi spus anchetatorilor pakistanezi că forţele americane l-au capturat pe tatăl ei viu dar l-au împuşcat mortal în faţa membrilor familiei.

În afară de recuperarea a patru cadavre ciuruite de gloanţe din complex, agenţiile de securitate pakistaneze au arestat două femei şi şase copii, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, după ce forţele americane au plecat cu elicopterul spre Afganistan. Unele informaţii sugerează că 16 persoane, inclusiv femei şi copii, au fost arestate în casă, majoritatea de origine arabă.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze a declarat pentru Al Arabiya că membrii familiei lui ben Laden au fost transportaţi la Rawalpindi, în apropiere de Islamabad.

Surse citate de televiziunea arabă speculează că forţele americane nu au putut aresta membrii familiei deoarece nu exista suficient loc în elicopter, după ce au pierdut un elicopter în timpul operaţiunii.

Forţele speciale americane au luat doar două cadavre în elicopterul militar. Unul ar fi fost al lui ben Laden, iar celălalt al fiului lui. Când forţele de securitate pakistaneze şi militarii au ajuns la locul acţiunii, comandourile americane se aflau deasupra zonei tribale pakistaneze, în drum spre Afganistan.

Potrivit postului de televiziune una dintre cele două femei reţinute de forţele pakistaneze este una dintre cele câteva soţii ale lui ben Laden. "În timpul investigaţiilor preliminare femeia a declarat că s-au mutat în casa de la Abbottabad în urmă cu cinci sau şase luni", a declarat un oficial pakistanez, adăugând că aceasta nu a putut oferi alte informaţii.

Există informaţii contradictorii şi despre cea de-a doua persoană pe care forţele americane au luat-o cu ele. Unii oficiali pakistanezi au declarat că este unul dintre fiii lui ben Laden, rănit de comandourile americane şi transportat la bordul unui elicopter militar separat, în timp ce alţii susţin că acesta a fost ucis în operaţiune şi că au luat doar cadavrul acestuia.

Oficialii au declarat că nu toţi copiii salvaţi din casă erau ai liderului Al-Qaida.

0 Comments: