Un nou apeduct dat în exploatare în localitatea Goianul Nou

vineri, 6 mai 2011

Un nou apeduct dat în exploatare în localitatea Goianul Nou
Poză simbol
Foto: debanat.ro

Satul Goianul Nou, din comuna Stăuceni a fost la sistemul centralizat de alimentare cu apă potabilă a municipiului Chişinău. Cu suportul financiar al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova şi S.A. „Apă-Canal Chişinău”, au fost reabilitate reţelele existente din localitate şi construit un apeduct nou cu lungimea de circa 4 kilometri şi o staţie de distribuţie a apei potabile în localitate.


De asemenea, a fost construită reţeaua de canalizare, cu lungimea de 670 metri, obiectiv finanţat de administraţia publică locală şi locuitorii satului Goianul Nou.

Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a remarcat că construcţia apeductului din satul Goienii Noi a fost posibilă graţie eforturilor administraţiei Societăţii „Apă-Canal Chişinău”.  Întreprindere acum 4 ani era la pragul falimentului, iar la ziua de astăzi îşi permite deja să investească în dezvoltarea reţelelor de apeduct şi canalizare, adică investiţii capitale.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, acest lucru demonstrează că societăţile şi întreprinderile municipale, dar şi municipiul Chişinău în general, se dezvoltă şi a depăşit etapele dificile de activitate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: