Jose Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA

sâmbătă, 7 mai 2011

Jose Mourinho, suspendat cinci meciuri de UEFA
Jose Mourinho, sancţionat aspru de UEFA
Foto: EFE

Antrenorul echipei Real Madrid, Jose Mourinho, trimis în tribună pentru proteste în timpul meciului şi care a făcut declaraţii "nepotrivite" la finalul partidei, a fost suspendat pentru cinci meciuri în cupele europene de Comisia de Disciplină a UEFA.


Sancţiunea include şi suspendarea de un meci ispăşită la returul cu Barcelona. De asemenea, cel de-al cincilea meci va fi cu suspendare pentru o perioadă de trei ani, timp în care, dacă portughezul va recidiva, va ispăşi şi această sancţiune.

De asemenea, Comisia de Disciplină a UEFA, reunită vineri, a decis ca Jose Mourinho să fie amendat cu 50.000 de euro.

La meciul Real Madrid - Barcelona, disputat pe 27 aprilie, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, Mourinho a fost trimis în tribună pentru proteste de arbitrul Wolfgang Stark, iar la finalul jocului a lansat o serie de acuzaţii cu privire la faptul că Barcelona este mereu ajutată de arbitri: "Vorbim de o echipă fantastică a Barcelonei. Nu ştiu dacă este pentru UNICEF (sponsorul Barcei), nu ştiu dacă este vorba de puterea lui Villar la UEFA. Nu înţeleg. Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor. (...) Guardiola este un antrenor fantastic, dar în 2009 a câştigat o Ligă a Campionilor pe care mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celor de la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cu scandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o Ligă a Campionilor curată, fără scandal".

De asemenea, clubul Real Madrid a fost amendat cu 20.000 de euro pentru conduita nepotrivită a suporterilor săi.

Jucătorul lui Real Madrid, Pepe, care a primit cartonaş roşu în meciul tur cu Barcelona, a fost suspendat pentru un meci, sancţiunea fiind deja ispăşită prin faptul că nu a jucat în manşa secundă.

Portarul de rezervă al Barcelonei, Jose Pinto, care a primit un cartonaş roşu la meciul tur, a fost suspendat trei meciuri, dintre care unul l-a efectuat deja.

sursa: Unimedia

0 Comments: