Promo-LEX constată deficiențe: „Cadouri electorale”, afișe electorale amplasate neautorizat, incidente violente

joi, 5 mai 2011

Promo-LEX constată deficiențe: „Cadouri electorale”, afișe electorale amplasate neautorizat, incidente violente
poză simbol
Foto: observator.md

Asociația Promo-LEX a lansat astăzi, 5 mai, primul raport de monitorizare a alegerilor locale din 5 iunie. Rezultatele acestuia nu sunt tocmai pozitive, Promo-LEX constatând deficiențe în procesul campaniei electorale: incidente violente, ”cadouri electorale”, agitație electorală, afișe electorale amplasate în locuri neautorizate.


Astfel, cele mai multe cazuri de intimidări fizice și morale s-au produs în adresa candidaților PD la alegerile locale din 5 iunie 2011. În perioada 19 - 21 aprilie 2011 a fost intimidat psihic actualul primar al satului Zăgorani r. Orhei, membru al PD, Vasile Cojocaru. În satul Vorniceni, r. Străşeni a fost lăsat un topor, în semn de amnenințare în dormitorul casei candidatului PD la postul de primar Rodica Jereghi. La 24 aprilie în s.Varatic, r. Ialoveni, nepotul primarului Chirman Iurie, membru PD a fost agresat de către 3 persoane, membri PCRM.

La 11 aprilie 2011, observatorii au sesizat faptul că automobilul Valentinei Casian, ulterior candidat PL la funcţia de primar în oraşul Străşeni a fost incendiat în noaptea de 10 aprilie 2011.

Observatorii Promo-LEX au constatat că PDM, PL și PLDM au distribuit ”cadouri electorale”. Totodată, observatorii au depistat și afișe electorale amplasate în locuri neautorizate, acestea aparținând liberal-democraților.

Promo-LEX a raportat activităţi de campanie electorală înaintea înregistrării candidaţilor electorali în raionul Criuleni, oraşul Ocniţa, oraşul Cimişlia.

Menționăm că monitorizarea alegerilor locale generale din 5 iunie 2011 s-a făcut în perioada 5 aprilie-3 mai.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: