(video) Lupu declară că PD îl susține pe Chirtoacă, prin promovarea Valentinei Buliga

vineri, 6 mai 2011

(video) Lupu declară că PD îl susține pe Chirtoacă, prin promovarea Valentinei Buliga
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Partidul Democrat salută preocuparea liberal-democraților pentru consolidarea și întărirea Alianței pentru Integrare Europeană la nivel central, dar și local. Totodată, democrații declară că nu o vor retrage din cursă pe Valentina Buliga, tocmai pentru a consolida victoria AIE la alegerile din 5 iunie. Declarații în acest sens au fost lansate de către liderul PD, Marian Lupu, acum câteva minute. 

Acesta a explicat că electoratul PL și PLDM este unul de dreapta, unul cu totul diferit decât cel spre care țintește Partidul Democrat - electoratul comuniștilor.


„Partidele de orientare liberală se prezintă a fi ca partide de dreapta, cu un segment specific de electorat, pe când Partidul Democrat are un electorat de centru-stânga. Strategia noastră este să preluăm cât mai multe voturi de pe segmentul de stânga și să limităm șansele comuniștilor. Astfel, vom putea contribui la consolidarea rezultatului final al alegerilor locale”, a explicat Lupu.

Președintele democraților a menționat că până la începerea campaniei electorale, PD a venit cu propunerea de a înainta din partea coaliției de guvernământ un candidat unic pentru Primăria Chișinău. Această propunere a fost, însă, refuzată de PLDM. „În pofida faptului că decizia de astăzi a PLDM pare a fi impusă de anumite circumstanțe, reiterez susținerea noastră în retragerea lui Victor Bodiu. Să ne amintim de situația din 2009, când liderul PD, neavând nicio funcție, a contribuit plenar la funcționarea AIE”, a mai spus Lupu.

UNIMEDIA precizează că astăzi, liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat că formațiunea sa își retrage candidatul pentru funcția de primar al Capitalei - pe Victor Bodiu.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: privesc.eu 


0 Comments: