4 automobile cu procuri false reținute la vamă

joi, 5 mai 2011

4 automobile cu procuri false reținute la vamă
Foto: border.gov.md

Colaboratorii Serviciului Vamal și Grăniceri au reținut miercuri, 4 autovehicule, 2 dintre care sunt radiate din registrele de evidenţă permanentă în Lituania şi Bulgaria și fiind mai vechi de 7 ani. Unităţile de transport circulau în baza procurilor presupus false.


Potrivit centrului de presă al SG, la punctul de trecere al frontierei de stat Mirnoe au fost reținute două mașini. Șoferul unuia din autoturisme cu numere de înmatriculare bulgare, a prezentat acte cu elemente de falsificare. Conducătorul celui de-al doilea mijloc de transport a prezentat o procură falsă eliberată pe numele lui de la un notar din Bulgaria.

În cel de-al treilea caz, la punctul de trecere Sculeni a fost reținut un autovehicul înmatriculat în Lituania. În urma verificărilor s-a stabilit că mijlocul de transport a fost scos din registrele de înregistrare ale R. Lituania cu suspecţia la autenticitatea procurii.

Al patrulea caz s-a consumat la punctul de trecere Cosăuţi - debarcader, unde a fost reţinut un autoturism înmatriculat în Chişinău, tot cu procură falsă. 

Grănicerii atenționează că persoanele fizice rezidente şi cele nerezidente au dreptul de a introduce pe teritoriul ţării mijloace auto, indiferent de termenul de exploatare, doar pe un termen de 90 zile timp de un an şi la expirarea termenului, urmează a fi scos din ţară.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: