De "Ziua Victoriei" cu orchestre militare în grădinile publice din țară

miercuri, 4 mai 2011

De
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Cu ocazia aniversarării a 66-a a victoriei asupra fascismului şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, în Republica Moldova vor fi desfăşurate mai multe activităţi.


Șirul evenimentelor se va începe pe 6 mai, când elevii din toate instituţiile de învăţămînt din ţară vor participa la „Lecţia Păcii”. Tot în această zi, la ora 15:00, la Filarmonica Naţională va avea loc concertul final al Festivalului „Vera, Nadejda, Liubovi”, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

La 7 mai, începînd cu ora 12:30, premierul Vlad Filat va avea o întîlnire, la Palatul Republicii, cu veteranii celui de al doilea război mondial. La eveniment vor participa militarii care au luptat în Armatele Sovietică şi cea Română.

De Ziua Victoriei, pe 9 mai, la ora 09:00, vor fi depuse flori la Complexul Memorial „Cap de pod Şerpeni”, iar la ora 10:00 va începe mitingul de comemorare şi depunerea de flori la Complexul Memorialul „Eternitate”.

Tot în această zi, începînd cu ora 11:00, Capela academică corală „Doina” va susţine un recital la Complexul Memorial „Eternitate”, iar începînd cu ora 13:00 în scuarul Teatrului de Operă şi Balet va avea loc acţiunea „Tineretul felicită veteranii”, în cadrul căreia Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova vor susţine un concert, dar şi vor organiza o masă în stil militar.

Începând cu ora 15.00, pe parcursul zilei de 9 mai, în grădinile publice din ţară vor evolua orchestre militare. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: