Primul proiect cu participarea IFC, în valoare de 7 milioane de euro

sâmbătă, 7 mai 2011

Primul proiect cu participarea IFC, în valoare de 7 milioane de euro
Foto: ecomagazin.ro

Pregătirea primului proiect de Parteneriat Public Privat cu participarea Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC) a fost discutată în cadrul unei întrevederi între ministrul Economiei Valeriu Lazăr şi şefa misiuni IFC pentru România şi Republica Moldova, Ana Maria Mihăilescu. Este vorba despre deschiderea unui centru de imagistică în cadrul Spitalului Republican Chişinău, investiţie în valoare de 7 milioane de Euro.


Locaţia urmează a fi dată în concesiune pentru o perioadă de 12 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului sau revenirea locaţiei în gestiunea statului. Principalul criteriu de selectare a companiilor rămâne impactul asupra bugetului de stat, adică mărimea redevenţei ce urmează a fi achitată.

Valeriu Lazăr a făcut o trecere în revistă a domeniilor în care RM este interesată să lanseze noi proiecte de parteneriat public-privat, printre care sectorul energetic, utilităţile publice şi alte infrastructuri, inclusiv în domeniul culturii. „Urmare a acestui exerciţiu vom putea lansa parteneriate public-private în domenii care acum ţin de competenţa exclusivă a statului şi din acest motiv au nevoie de investiţii pe care statul nu şi le poate permite”, a declarat Valeriu Lazăr.

Printre acestea se numără întreprinderile din sectorul energetic, utilităţi, servicii, inclusiv financiare şi în domeniul aviaţiei civile. Ana Maria Mihăilescu a exprimat interesul Corporaţiei Financiare Internaţionale în participarea în mai multe proiecte din domeniile menţionate.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: