Bani pentru veteranii celui de al doilea război mondial

sâmbătă, 7 mai 2011

Bani pentru veteranii celui de al doilea război mondial
Poză simbol
Foto: bri.gov.md

Către data de 9 mai, cei 990 de veterani ai războiului II Mondial din municipiul Chişinău vor primi câte 600 lei, din partea Primăriei Chişinău. De susţinere finaciară vor beneficia şi persoanele asimilate participanţilor celui de-al II-lea război mondial – câte 500 lei, pentru 1306 persoane din capitală şi din localităţile suburbane. Banii pot fi ridicaţi începând cu data de 4 mai, de la filialele Băncii de Economii.


De menţionat că pe parcursul săptămânii curente, autorităţile municipale vor organiza şi alte acţiuni dedicate veteranilor celui de-al II-lea război mondial, inclusiv mese de pomenire. Tot cu prilejul Zilei Victoriei,în instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiu a fost organizată „Ora Păcii”. La 9 mai, veteranii sunt invitaţi să participe la mitingul dedicat Zilei Victoriei, acţiune ce se va desfăşura la Complexul Memorial „Eternitate”, începând cu ora 10.00.

Veteranii Armatei Sovietice şi cei ai Armatei Române participă împreună la întâlnirea cu primarul Dorin Chirtoacă, începând cu anul 2010. Primarul de Chişinău i-a îndemnat pe veteranii războiului al II-lea mondial să marcheze sărbătoarea de 9 Mai împreună, pentru că în timpul războiului, actualii veterani erau militari, astfel că datoria lor era să respecte ordinele superiorilor. De aceea faptul că o vreme s-au aflat pe diferite părţi ale frontului nu le incriminează vreo vină.

Menţionâm că anul acesta din partea Guvernului, invalizii şi participanţii la cel de-al doilea război mondial vor primi câte 600 de lei, iar rudele şi persoanele apropiate participanţilor căzuţi în lupte vor beneficia de un ajutor material de 500 de lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: