(VIDEO) SUA avertizează Coreea de Nord: "Ne vom apăra aliatul". Rusia şi China îndeamnă la calm

marți, 23 noiembrie 2010

(VIDEO) SUA avertizează Coreea de Nord:
Foto: REALITATEA.NET

"Statele Unite condamnă ferm atacul şi îi cere Coreei de Nord să pună capăt acţiunii beligerante şi să respecte în totalitate termenii Acordului de Armistiţiu", a precizat SUA într-un comunicat, potrivit CNN. Rusia şi China au îndemnat la calm.


"Statele Unite îşi menţin angajamentul de a ne apăra aliatul, Republica Coreea (Coreea de Sud- n.red.) şi faţă de pacea şi stabilitatea regională", a subliniat Casa Albă.

Rusia şi China şi-au exprimat preocuparea în legătură cu ostilităţile din Peninsula Coreea. "Este important ca aceste incidente să nu conducă la escaladarea situaţiei", a declarat o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe. Purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Hong Lei, a declarat că China speră că părţile vor depune mai multe eforturi pentru a contribui la pacea şi la stabilitatea din Peninsula Corea.

Coreea de Nord a atacat cu obuze o insulă din Coreea de Sud, iar schimbul de focuri continuă şi la această oră. Bilanţul: doi morţi, 70 de case incendiate, zeci de răniţi.


0 Comments: