Socor: Miza alegerilor parlamentare din Moldova este stabilizarea situaţiei politice

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Socor: Miza alegerilor parlamentare din Moldova este stabilizarea situaţiei politice
Foto: gdb.rferl.org

Miza alegerilor parlamentare din Republica Moldova este stabilizarea situaţiei politice şi continuarea reformelor instituţionale. Moldova are nevoie de un stat care să funcţioneze în mod stabil, declară Vladimir Socor într-un interviu pentru Europa Liberă.


Republica Moldova a trecut timp de aproape doi ani printr-o campanie electorală permanentă. Acest lucru trebuie curmat prin alegerile din 28 noiembrie, consideră Socor.

Potrivit lui, după alegerile parlamentare va fi o luptă acerbă pentru ocuparea celor trei funcţii importante în stat. “Acest lucru nu este în interesul Republicii Moldova. Poate fi în interesul personal sau de grup îngust al unor politicieni, sau unor grupuri de businessmani,” spune analistul politic.

Vladimir Socor speră ca la alegerile din 28 noiembrie să se profileze un partid care să poată să restabilească ordinea şi guvernarea stabilă, şi un ciclu electoral de patru ani încheiaţi, şi care să poată să schimbe eventual Constituţia pentru a institui o republică prezidenţială sau să guverneze Republica Moldova în stilul unei republici prezidenţiale, chiar dacă pe hârtie ea rămâne o republică parlamentară.

0 Comments: