Pe ultima sută de metri, PDM dorește păstrarea AIE și nu vede cum ar putea face alianță cu comuniștii

vineri, 26 noiembrie 2010

Pe ultima sută de metri, PDM dorește păstrarea AIE și nu vede cum ar putea face alianță cu comuniștii
Foto: Prime

Și partidul Democrat vrea refacerea Alianței pentru Integrare Europeană după alegerile parlamentare din 28 noiembrie. Desprea aceasta a vorbit vicepreședinte PDM, Valeriu Lazăr, în cadrul unei dezbateri electorale la televiziunea națională.


"Răspunsul nostru e univoc. Cu unii dintre din acest studiou, cu care nici nu ai ce comunica, nu avem cum sa facem alianță”, a declarat Lazăr cu referire la candidatul PCRM la funcția de deputat, Iurie Muntean.  ”Ne dorim refacerea AIE. Cu toții am făcut unele greșeli și sper că am învățat din ele", a mai subliniat Valeriu Lazăr.

Același lucru a fost confirmat și de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul unei alte emisiuni TV: ”Sigur că avem pretenții foarte serioase față de partenerii din AIE. Discuțiile vor fi complicate, dar și de această dată vom contribui la o guvernare democratică”. 

Amintim că astăzi, în ultima zi de campanie electorală, și ceilalți lideri ai AIE și-au reiterat pozițiile că nu vor face alianță, după alegeri, cu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, ci își doresc refacerea Alianței pentru Integrare Europeană.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: