Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul din partea poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili

miercuri, 24 noiembrie 2010

Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu
Foto: europarl.europe.eu

Președintele georgian, Mihai Saakașvili a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii". Evenimentul a avut loc în urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga. Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu.  

"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru colaborare și susținere a victimelor inundațiilor din vara acestui an, se conferă Ordinul Republicii președintelui Georgiei, Mihail Saakașvili", se menționează în decretul prezidențial. 

"Este o mare onoare să primesc acest ordin. Îl primesc din partea poporului georgian. Popoarele noastre sunt apropiate pentru că am trecut prin evenimente istorice împreună. Sunt sigur că viitorul Moldovei și Georgiei ține de dezvoltarea comună.


Ca niciodată, Moldova are o perspectivă de integrare în UE. Sunt sigur că foarte rapid va fi semnat și un acordul în ce privește regimul de vize, cel de liber schimb cu UE și alte acorduri. Nimeni nu are șanse mai mari decât R. Moldova de a accede în UE în această regiune. Noi vă susținem și avem interesul să fiți prosperi", a declarat oaspetele străin, venit azi la Chișinău. 

Întrebat cum comentează refuzul lui Vladimir Voronin de a se întâlni cu acesta, președintele georgian a menționat că vine în Moldova după mai multe întâlniri. "M-am văzut și cu Barroso și cu președintele SUA, Barack Obama, Băsescu, Sarkozy. Dacă Voronin nu vrea să se regăsească în această listă, nu e nicio problemă. E alegerea lui. Eu nu sunt la Chișinău pentru a susține un anumit politician. Eu sunt aici pentru a susține poporul din R. Moldova", a conchis Saakașvili.

Amintim că președintele georgian se află în vizită în R. Moldova la invitația omologului său, Mihai Ghimpu.  

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: