Fundaţia EDELWEISS - model de responsabilitatea socială activă

miercuri, 24 noiembrie 2010

Fundaţia EDELWEISS - model de responsabilitatea socială activă

O gospodărie cu două case şi 20 de ari de pământ, un hectar de teren agricol, o vacă pentru o familie sinistrată, 2,2 milioane de lei pentru celelalte victime ale inundaţiilor din raionul Hâncești, festivalurile “Invită Maria Bieşu” şi „Două inimi gemene”, campania de sensibilizare a opiniei publice "Împreună reușim!", toate acestea au fost realizate cu sprijinul financiar al fundaţiei Edelweiss. Pentru anul 2011, fundaţia planifică să realizeze alte acţiuni social responsabile.


„Covoarele încă erau jilave când am fost contactată de reprezentanții Fundației Edelweiss și am fost întrebată dacă aș dori să trec într-o casă nouă peste două zile. Câteva minute nu am putut să scot nici un sunet. Nu pot reda sentimentele omului care pierde tot, inclusiv încrederea să mai revină la normal vreo dată, și la fel într-un moment, i se oferă șansa să înceapă o viață nouă”. Astfel a reacţionat Galina Brânză, familia căreia şi-a pierdut agonisirea de-o viaţă în urma inundaţiilor din această vară.

Edelweiss a acordat ajutoare în valoare de peste 2,2 milioane de lei sinistraților din raionul Hâncești. Aceştia au primit de asemenea case de locuit, dar şi mobilă, electrocasnice, teren agricol și animale domestice.

În anul 2010, cu suportul fundaţiei, s-au desfăşurat festivalurile "Invită Maria Bieşu", "Două inimi gemene", Festivalul de epigrame şi fabule şi altele. Edelweiss a sponsorizat lansarea câtorva piese teatrale şi a contribuit la editarea unui număr semnificativ de cărţi pentru copii.

La sfârşitul lunii iulie Fundaţia a lansat campania de sensibilizare a opiniei publice cu genericul "Împreună reușim!". În cadrul acestei campanii, a fost salvat un copil cu viciu cardiac-înnăscut, au fost donate electrocasnice și schimbate termopanele la un orfelinat, dăruite plapume și electrocasnice unui azil de bătrâni din Strășeni. Peste 750 de copii din familii defavorizate şi părinţii au vizionat gratis spectacolul pentru copii „Spărgătorul de nuci”. 

La începutul lunii septembrie a fost oferit un set de instrumente muzicale în valoare de 41 000 de lei celor mai talentaţi copii de la Şcoala de Arte „Maria Bieşu” din oraşul Ştefan Vodă. 

Fundaţia Edelweiss a anunţat la începutul lunii octombrie că va sprijini realizarea unor proiecte ale Uniunii Scriitorilor din Moldova. Astfel, în 2011 Edelweiss va finanţa editarea creațiilor literare autohtone. În cadrul proiectului de colaborare dintre Edelweiss și Uniunea Scriitorilor, se preconizează realizarea şi altor proiecte, precum lansarea unui ciclu de emisiuni radio și TV pentru copii și organizarea întâlnirilor scriitorilor cu copiii. 



sursa: Unimedia

0 Comments: