Băuta de sâmbătă seara cade greu la inimă

joi, 25 noiembrie 2010

Băuta de sâmbătă seara cade greu la inimă
Foto: ideidefemei.ro

Persoanele care obişnuiesc să-şi petreacă sfârşitul de săptămână exagerând cu alcoolul îşi pun viaţa în pericol, arată studiile internaţionale, sugerând că problema este mai gravă în Marea Britanie.


Britanicii beau mult în timpul săptămânii, după terminarea programului de lucru, dar şi mai mult în weekend, când iau cu asalt puburile, restaurantele şi magazinele care vând băuturi alcoolice. Iar după miezul nopţii, când se dă oficial interzis la vânzările de alcool, petrecerile se mută în stradă, unde tinerii stau înconjuraţi de pahare şi de sticle până spre dimineaţă. 

Un studiu publicat ieri de British American Journal (BMJ) arată că majoritatea britanicilor nu scapă niciun prilej de "a trage o băută" cu prietenii în weekend. Această situaţie a determinat o creştere îngrijorătoare a ratei mortalităţii. 

Acelaşi studiu mai demonstrează că, în comparaţie cu francezii, de exemplu, cu care în timpul săptămânii se află pe picior de egalitate în ceea ce priveşte consumul de alcool, britanicii beau la final de săptămână aproape dublu. Acesta este şi motivul pentru care, în cazul lor, riscul decesului din cauze cardiace este de două ori mai mare, sunt de părere specialiştii. 

"Toţi cei care obişnuiesc să consume alcool, mai ales în weekend, trebuie să ştie că sunt în pericol de a face boli care le pun viaţa în pericol", avertizează medicii. 

Sursa: evz.ro


0 Comments: