Asociaţia Tinerilor Moldoveni din Grecia lansează campania: “ATIM PLEDEAZĂ - VINO ŞI VOTEAZĂ”

miercuri, 24 noiembrie 2010

Asociaţia Tinerilor Moldoveni din Grecia lansează campania: “ATIM PLEDEAZĂ - VINO ŞI VOTEAZĂ”
Foto: ATIM

O campanie de mobilizare a tinerilor moldoveni din Grecia pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie a fost lansată la Atena de către Asociaţia Tinerilor Moldoveni din Grecia (ATIM). ”Este o acţiune non-guvernamentala, un exerciţiu democratic al societății civile, având ca scop mobilizarea tinerilor moldoveni de pe teritoriul Greciei pentru ca să meargă la vot”, a declarat pentru UNIMEDIA reprezentantul ATIM, Mihail Zaharescu. 


ATIM promovează ideea participării la votare drept obligaţie civică și pentru ca cetățenii să nu fie indiferenți de viitorul lor. ”În special, ATIM acţionează pentru diminuarea distanţei între cetăţean şi stat, crearea căilor de comunicare astfel, încât membrii comunităţii moldovenilor din Grecia, să fie conştienţi de actul de guvernare, şi să fie implicaţi în procesul de luare al deciziilor, menționează membrii asociației într-un comunicat de presă. 

Menționăm că campania de numește “ATIM PLEDEAZĂ - VINO ŞI VOTEAZĂ” și prin intermediul ei se transmite mesajul: ”La 28 noiembrie 2010, te aşteptăm la Atena, secţia de votare de la sediul Ambasadei RM în Grecia - str. G. Bacu 20 sau la PATRA – str. Oropu 22, între orele 07.00 - 21.00. ATIM votează, tu?”

Amintim că Asociaţia Tinerilor Moldoveni din Grecia a fost lansată la 14 noiembrie curent, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă și are drept scop promovarea valorilor culturale și civice în rindul tinerilor moldoveni din Republica Elena prin implementare de proiecte și organizare de activități în diverse domenii cum ar fi: societatea civilă, cultură, mass-media, educație, precum și să apere și să reprezinte drepturile și interesele tinerilor din Republica Moldova plecați la studii și/sau muncă în Grecia.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: