Şedinţa de judecată în cazul Muruianu, Cherdivara şi Ignat va avea loc mâine la Curtea de Apel

miercuri, 24 noiembrie 2010

Şedinţa de judecată în cazul Muruianu, Cherdivara şi Ignat va avea loc mâine la Curtea de Apel
Foto: karadeniz-press.ro

Şedinţa de judecată privind contestarea hotărârii Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) în privinta judecătorilor de la CSJ Ion Muruianu, Vasile Cherdivara şi Vasile Ignat va avea loc mâine, 25 noiembrie, la Curtea de Apel Chişinău, în baza plângerii depuse de Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM), Biroul Asociat de Avocaţi „Avocaţii Publici” şi Ministerul Justiţiei, se anunţă în cadrul unui press release de pe icomunicat.md.


Precizăm că la 22 iunie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a adoptat o decizie prin care a refuzat validarea hotărârilor Colegiului Disciplinar al CSM, prin care se cerea sancţionarea disciplinară a celor  trei judecători.

La 04 august, IDOM şi BAA „Avocaţii Publici” au depus la Curtea de Apel Chişinău o cerere de chemare în judecată privind anularea Hotărârii CSM din 22 iunie. Reclamanţii consideră că această hotărârea a fost adoptată cu încălcarea procedurii, deoarece a fost considerată adoptată fără a fi întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea hotărârilor CSM.

UNIMEDIA precizează că potrivit legii, hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se adoptă cu votul majorității membrilor săi. Fiind 12 membri, majoritatea acestora reprezintă 7 voturi, iar decizia de menținere a judecătorilor în funcție a fost adoptată cu mai puțin de 7 voturi.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: