Candidatul PCRM, Sergiu Sârbu a fost chemat de MAI să depună mărturii pe marginea acuzațiilor ”aberante” pe care le-a făcut la adresa actualei guvernări

miercuri, 24 noiembrie 2010

Candidatul PCRM, Sergiu Sârbu a fost chemat de MAI să depună mărturii pe marginea acuzațiilor ”aberante” pe care le-a făcut la adresa actualei guvernări
Foto: UNIMEDIA

”Declarațiile făcute de Partidul Comuniștilor sunt niște aberații. Noi, intervenim în acest caz prin toate mijloacele legale. Am trimis citație domnului Sârbu în ceea ce privește declarațiile formațiunii, potrivit cărora în spatele pretinsului atac asupra lui Artur Reșetnicov stă actuala guvernare, care este numită criminală. 


Aici se întrec limitele permisibilului, este vorba de învinuiri și denunțuri concrete, care pot fi calificate din punct de vedere al Codului Penal”. Declarația aparține Șefului Departamentului urmărire penală MAI, Gheorghe Malic, lansată astăzi, 24 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă a grupului mixt de lucru, care investighează incidentul candidatului comunist.

Malic a asigurat că, în pofida faptului că PCRM acuză organele de cercetare de indiferență în cazul lui Reșetnicov, acestea intervin prin toate mijloacele legale pentru a investiga presupusa răpire a candidatului comunist.

”Desigur nu vom încălca legea, așa cum se încălca în trecutul apropiat. Îl rugăm pe domnul Sârbu să se prezinte la organele de urmărire penală și să depună mărturii referitor la declarațiile acestuia în cadrul procesului penal și nu în ”piață”, a mai spus Malic.

UNIMEDIA amintește că ieri, 23 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul comunist Mark Tkaciuk și candidatul la funcția de deputat din partea PCRM, Sergiu Sârbu, au venit cu un șir de acuzații la adresa Procuraturii, dar și a actualei guvernări, spunând că ”procurorii practic s-au retras din procesul de investigare a cazului lui Artur Reșetnic”.  ”Amnistierea demonstrativă a devastatorilor şi a capilor lumii interlope – toate acestea constituie practica de zi cu zi a alianţei de guvernare din Republica Moldova. Alianţa, care a devenit doar o acoperire pentru adevăraţii conducători ale ţării – criminalitatea, clanurile criminale, grupările oligarhice”, au declarat comuniștii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: