7,75 milioane de euro din partea BERD pentru primul spital internaţional privat din Republica Moldova

miercuri, 24 noiembrie 2010

7,75 milioane de euro din partea BERD pentru primul spital internaţional privat din Republica Moldova
Foto: UNIMEDIA

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltate acordă un împrumut de 7,75 milioane de euro pentru construcţia şi dotarea cu echipament a primului spital internaţional privat din Republica Moldova - Medpark. În acest sens, astăzi, 24 noiembrie 2010, a fost semnat acordul de împrumut între BERD şi compania turco-americană care va realiza investiţia în acest obiectiv.


Potrivit directorului medical al spitalului, Mihai Ciocanu, Medpark va dispune de o clădire cu 6 etaje, cu o suprafaţă totală de 12 300 m.p. şi va avea o capacitate de 75 de paturi. "În spital va activa personal profesionist, în cazuri extreme chiar şi specialişti din afara ţării. Tehnologiile de diagnostic şi tratament vor fi dintre cele mai moderne şi se va garanta nu doar siguranţă pentru pacient, dar şi confort", a spus Ciocanu. El susţine că fiecare pacient va avea salonul său individual, grup sanitar particular, precum şi alimentaţie după preferinţele şi necesităţile dietetice.

"BERD sprijină cu plăcere acest proiect important, susţinut şi de autorităţile RM din domeniul ocrotirii sănătăţii. Proiectul va contribui la creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor de sănătate", a menţionat şeful Oficiului BERD în Moldova, Libor Krkoska.

Membrul Consiliului Director al companiei investitoare, Sinan Bora, susţine că proiectul de construcţie şi dotare cu tehnologia necesară a spitalului se ridică la peste 20 milioane de euro, banii oferiţi de BERD acoperind o parte din necesar. 

Spitalul este amplasat în zona de Centru a Chişinăului şi urmează să devină funcţional de la începutul anului 2011. Directorul Medpark, Mihai Ciocanu, preconizează că numărul de pacienţi deserviţi de spital în anul viitor va fi de circa 8 000 - 9 000 de persoane, iar în regim ambulatoriu - circa 25 000 - 35 000 pacienţi. În ceea ce priveşte tarifele Medpark, Ciocanu a menţionat că nu se deosebesc de cele practicate pe piaţa serviciilor medicale private din RM.

Sursa: UNIMEDIA
Reporter: Daniela Dermengi


0 Comments: