MAI: Reșetnicov refuză să fie audiat și cercetat de medicul legist. Probabil este vorba despre scenariul Cubreacov II

miercuri, 24 noiembrie 2010

MAI: Reșetnicov refuză să fie audiat și cercetat de medicul legist. Probabil este vorba despre scenariul Cubreacov II
Foto: Colaj UNIMEDIA/europalibera.org

"Artur Reșetnicov, dar și soția acestuia refuză până în prezent să fie audiați de ofițerii de urmărire penală. Mai mult, acesta insistă să nu fie examinat de medicul legist. Încercarea noastră de a stabili adevărul nu convine lui Artur Reșetnicov.

El oferă declarații contradictorii, ține minte unele detalii care sunt convenabile, dar cele care nu sunt convenabile, le-a uitat. Când a fost internat în spital, acesta nu a vrut să vorbească cu ofițerii până cînd nu a discutat cu Vladimir Voronin și Mark Tkaciuk. Aceste detalii ne fac să admitem că poate fi vorba despre scenariul Cubreacov II, adică de o insinuare pur politică, cum a fost și cea cu digul de la Nemțeni".

Declarațiile aparțin șefului Departamentului urmărire penală a Ministerului de Interne, Gheorghe Malic, făcute acum câteva minute în cadrul unei conferințe de presă.


Potrivit sursei, până în prezent nu a fost constatată nici o traumă, pe care ar fi putut să o aibă  Reșetnicov. ”Până în acest moment nu este constatat absolut nimic. Durerile de cap pe care acesta le invocă sunt declarații subiective. "Când am vrut să-i examinăm minuțios corpul, să vedem urma de ac, (Reșetnicov afirmă că i s-au injectat substanțe psihotrope), victima a refuzat categoric, ceea ce ne permite să admitem toate versiunile înaintate, inclusiv înscenarea".

Conform MAI, atât Reșetnicov, cât și soția acestuia, se eschivează de la audieri, invocând diverse motive, iar puținele informații pe care Reșetnicov le-a comunicat ofițerilor de urmărire penală nu corespund declarațiilor unor martori. "Taximetristul care l-a transportat pe Reșetnicov susține că acesta nu avea aspect de om maltratat sau agresat fizic, fiind îmbrăcat la patru ace, într-o stare de spirit calmă. Martorii din barul din care victima susține că a fost răpit, nu au confirmat că ar fi văzut incidentul, deși acesta ar fi avut loc în jurul orelor 16.00, în centrul capitalei", declară MAI.

UNIMEDIA amintește că potrivit unei declarații a PCRM și a lui Artur Reșetnicov, ultimul ar fi fost răpit în seara zilei de 22 noiembrie. MAI anunță că a deschis o anchetă pe marginea acestui caz. Potrivit serviciului de presă al instituției, există câteva declarații ale lui Artur Reșetnicov care nu coincid în date.  

Potrivit lui Valeriu Pasat, fost director SIS, răpirea lui Vlad Cubreacov din 2002 a fost o înscenare. Procuratura Generala a Republicii Moldova a anunțat că a redeschis dosarul dispariției, în anul 2002, a deputatului creștin-democrat, Vlad Cubreacov, dupa ce doi foști membri ai PPCD au depus mărturii potrivit cărora, presupusa răpire a deputatului ar fi fost pusă la cale chiar la o ședință a partidului la care Vlad Cubreacov s-ar fi oferit să fie răpit. Nici până în prezent, cazul nu a fost elucidat de organul de urmărire.  


 
Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: