JurnalTV, sancționat de instanța de judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

miercuri, 24 noiembrie 2010

JurnalTV, sancționat de instanța de judecată pentru încălcarea drepturilor de autor
Foto: Jurnaltv.md

Postul de televiziune JurnalTV a fost sancționat de instanța de judecată pentru încălcarea drepturilor de autor. Despre acest lucru se menționează într-un press-release plasat pe iComunicat.  


Potrivit sursei, la data de 22 noiembrie 2010, a fost emisă o hotărâre judecătorească de sancționare a postului de televiziune Jurnal TV, pentru că în lunile martie - august 2010 a utilizat ilegal imagini din cadrul filmului documentar ”Masacrul de la Tighina”. 

"În context, echipa redacțională a postului Jurnal TV a fost acuzată că a utilizat de mai multe ori secvențe video din cadrul documentarului ”Masacrul de la Tighina", film care relatează evenimentele din timpul războiului secesionist din Transnistria. Chiar dacă autorul și regizorul filmului, dl. Ion Bujor, și-a exprimat dezacordul cu utilizările date, JurnalTV a continuat difuzarea secvențelor din film până în luna octombrie 2010, când în cadrul procesului judiciar, Cutea de Apel Chișinău a obligat postul de televiziune să se abțină de la oricare utilizare a imaginilor discutate, până la emiterea unei hotărâri definitive", se menționează într-un comunicat al IP Consult. 

Potrivit companiei, instanța de judecată a condamnat acțiunile Jurnal TV și a constatat încălcarea drepturilor de autor ale regizorului Ion Bujor, acordându-i despăgubiri în valoare de 10 mii lei. "Deși au obținute câștig de cauză, avocații companiei de consiliere în domeniul proprietății intelectuale IP Consult, care îl reprezintă pe Ion Bujor în instanța de judecată, au declarat că vor ataca cu recurs această hotărâre deoarece producția a fost realizată în condiții de război, regizorul punându-și în pericolul viața, ceea ce justifică o despăgubire mult mai mare pentru daunele morale aduse acestuia", se menționează în același comunicat de presă.

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: