În cadrul campaniei “CoNTăM, deci VOTăm!”, peste 150 mii de persoane au fost informate despre importanța participării la alegeri

vineri, 26 noiembrie 2010

În cadrul campaniei “CoNTăM, deci VOTăm!”, peste 150 mii de persoane au fost informate despre importanța participării la alegeri
Foto: cntm.md

În cadrul campaniei “CoNTăM, deci VOTăm!”, lansată de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) la 1 noiembrie, peste 100 mii de cetățeni din 16 raioane și 50 mii de studenți din 6 universități au fost informați despre importanța participării la alegeri.


Campania “CoNTăM, deci VOTăm!” s-a axat pe 3 direcții majore: comunicarea directă, comunicarea prin canale video/tv și comunicarea on-line.

Comunicarea directă s-a desfășurat în 16 raioane și 6 universități din țară. Astfel mai multe microbuse cu voluntarii CNTM au mers în cele mai mari localități, inclusiv centre rationale, unde discutau cu populația despre importanța participării la alegeri și le ofereau diverse material informative. Pentru activitățile din mediul universitar au fost alese 6 universități: Universitatea din Bălți, Universitatea din Cahul, ASEM, USM, UTM și UPS “Ion Creangă”. Voluntarii, studenți la universitățile respective, au mers în toate căminile, în fiecare cameră din cămin și în blocurile universitare unde au vorbit cu colegii lor, motivându-i să participe la alegeri.

Activitățile majore în cadrul comunicării prin canale tv au fost elaborarea și difuzarea a 4 spoturi publicitare precum și organizarea dezbaterilor televizate cu liderii organizațiilor de tineret a partidelor politice. În total au avut loc 4 dezbateri cu reprezentanții partidelor și 3 dezbateri cu candidații independenți. Spoturile au fost și continuă a fi difuzate de mai multe posturi TV atât cu acoperire națională cât și locală.

A fost creată pagina web a campaniei www.cntm.md/votam, iar pe paginile de socializare a fost creat grupul “CoNTăM, deci VOTăm!”. Drept rezultate înregistrate la moment sunt 1000 de abonați la grupurile din rețele sociale, circa 30 000 de vizitatori pe site-ul campaniei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: