CCA a primit în dar de la UE tehnică şi echipament specializat

vineri, 26 noiembrie 2010

CCA a primit în dar de la UE tehnică şi echipament specializat
Foto: frocus.net

Sala de conferinţe a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova a fost utilat cu echipament specializat în prezentarea rapoartelor de monitorizare a mass-media, materialelor video. Tehnica a fost donată de Programul Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei „Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova”, componenta – Sprijin pentru dezvoltarea mass-media pluraliste.


Noul echipament, televizoare LCD, sisteme audio şi de microfoane şi notebook cu HDMI output - va permite CCA să vizualizeze rezultatele rapoartelor de monitorizare a mass-media realizate de Direcţia de Monitorizare, ştirile contestate de partidele politice şi cetăţeni în plângeri, materialele depuse de radiodifuzori în vederea solicitării licenţelor de emisie etc. 

Până acum CCA folosea un proiector LCD care nu oferea cea mai bună calitate a imaginii. Costul total al echipamentului donat este de circa 8 mii Euro.

“Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova” şi CCA lucrează împreună din iunie 2010 în vederea îmbunătăţirii calităţii activităţii de monitorizare a mass-media a autorităţii de reglementare a audiovizualului. 

În august, experţi internaţionali au elaborat metodologia de monitorizare a mass-media pentru CCA în conformitate cu standardele europene şi legislaţia Republicii Moldova. 

În septembrie, angajaţii Direcţiei Monitorizare a CCA au fost instruiţi cum să monitorizeze reflectarea în mass-media a evenimentelor politice şi electorale, pluralismul social şi publicitatea în concordanţă cu noua metodologie de monitorizare a mass-media şi au studiat experienţa Belgiei în monitorizarea mass-media. 

De la sfârşitul lunii octombrie, Marek Mracka, coordonator de programe la MEMO98, consultă şi asistă CCA în elaborarea rapoartelor de monitorizare a mass-media în timpul campaniei electorale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: