Grupare internaţională de traficanţi de droguri„EXTAZI” identificată şi lichidată

joi, 25 noiembrie 2010

Grupare internaţională de traficanţi de droguri„EXTAZI” identificată şi lichidată
Foto: obiectivbr.ro

În luna iulie curent, Serviciul Vamal al RM a identificat un grup de persoane implicat în tranzitarea pe teritoriul ţării noastre a substanţelor narcotice şi psihotrope de tip "EXTAZI". În cadrul dosarului penal deschis, s-au obţinut informaţii privind modelul de acţiuni a narcotraficanţilor şi s-a stabilit ruta de traversare a drogurilor peste frontiere, metodele de ascundere de controlul vamal, precum şi modul codat de comunicare între figuranţii principali, informează Serviciul Vamal printr-un comunicat de presă.


A fost stabilit că drogurile ”EXTAZI” erau procurate din oraşul Amsterdam (Olanda) şi transportate ulterior în oraşul Bruxelles (Belgia), unde erau împachetate în cutii cu praf de spălat şi expediate în Republica Moldova.

În Chişinău drogurile date erau reambalate în cutii tetrapak cu vin şi expediate în Moscova, unde erau preluate şi transportate în Iaroslavl (Federaţia Rusă).

În rezultatul desfăşurări măsurilor operative planificate, vameşii au capturat în Chişinău o partidă de 4464 comprimate „EXTAZI”, care urma să fie expediată în Rusia. 
 
Cu suportul informaţional acordat de către Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală a Republicii Moldova, Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse şi Departamentul Antidrog din cadrul Poliţiei Federale din Belgia au făcut posibilă descoperirea acţiunilor ilegale ale traficanţilor de droguri şi lichidarea  canalului de contrabandă internaţional, comunică Serviciul de Presă al Serviciului Vamal. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: