Ministrul sud-coreean al Apărării a demisionat

joi, 25 noiembrie 2010

Ministrul sud-coreean al Apărării a demisionat
Foto: evz.ro

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a demisionat astăzi, la două zile după atacul nord-coreean asupra insulei Yeonpyeong, soldat cu patru morţi, anunţă agenţia Yonhap, citată de France Presse.


Criticat pentru riposta firavă a Seulului la bombardamentul nord-coreean de marţi, ministrul Kim Tae-young şi-a prezentat demisia, iar preşedintele Coreei de Sud, Lee Myung-Bak i-a acceptat-o, adaugă Yonhap.

Executivul de la Seul s-a confruntat în ultimele zile cu un val de critici din partea presei şi unor oameni politici. Cabinetul sud-coreean e acuzat că a răspuns nepotrivit bombardamentului nord-coreean.

Phenianul a tras 170 de obuze spre Insula sud-coreeană Yeonpyeong: 90 au căzut în mare şi 80 au semănat haos în Insula locuită de 1.500 de oameni. Forţele sud-coreene au ripostat cu 80 de tiruri de obuze. Număr considerat prea mic de aleşii de la Seul. Ei au comentat şi reacţia întârziată a armatei care le-a permis nord-coreenilor să lanseze două valuri de tiruri.

"Dezamăgitor", aşa a calificat un fost ministru al apărării, Kim Jang-soo, modul în care au reacţionat forţele sud-coreene la bombardamentul de marţi.

Alţi parlamentari cred că armata ar fi trebuit să angajeze imediat avioane de luptă, capabile să neutralizeze piese de artilerie.

Sursa: evz.ro
 


0 Comments: