Îmbunătăţirea situaţiei din localităţile rurale este importantă în contextul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană

vineri, 29 octombrie 2010

Îmbunătăţirea situaţiei din localităţile rurale este importantă în contextul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană
Foto: emaramures.ro

Îmbunătăţirea situaţiei din localităţile rurale, în cadrul proiectelor de dezvoltare regională, este una din priorităţile Ministerului construcţiilor şi dezvoltării regionale pentru perioada 2010-2012. Prioritate se va acorda regiunilor de dezvoltare Nord, Centru şi Sud, ulterior fiind implementate proiecte de dezvoltare şi în celelalte trei regiuni.


Proiectele de dezvoltare regională au loc în cadrul implementării  Memorandumului interministerial între Republica Moldova şi Polonia şi cooperării în cadrul proiectului Twinning.

În cadrul unei întrevederi cu viceministrul moldovean, Veaceslav Guţuţui, şeful secţiei colaborare internaţională a Ministerului Dezvoltării Regionale al Poloniei, Monika Majcher, a vorbit despre specificul politicii regionale din Polonia și componentele cooperării transfrontaliere, precum şi despre instrumentele de cooperare teritorială. 

Majcher a menţionat că ministerul pe care îl reprezintă  implementează  strategii în domeniu care sunt în concordanţă cu politica de dezvoltare a Uniunii Europene, iar experienţa pe care experţii polonezi o vor transmite ţării noastre va fi, de asemenea, în contextul integrării RM în UE.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: