Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici" va primi de la stat 200 mii de lei

marți, 10 august 2010

Teatrul Republican de Păpuşi
Foto: licurici.md

Ministerul Finanţelor va acorda Ministerului Culturii din fondul de rezervă al Guvernului o sumă de 200 mii de lei, s-a decis astăzi, 10 august 2010, în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri. Aceşti bani vor fi acordaţi Teatrului Republican de Păpuşi "Licurici" pentru desfăşurarea festivalului internaţional "Gala internaţională a Teatrelor de Păpuşi "Licurici", care va avea loc între 7 şi 14 octombrie 2010 şi care a ajuns în acest an la cea de-a patra ediţie.


Prima ediţie a "Galei Internaţionale a Teatrelor de Păpuşi "Licurici" a fost organizată în 1995, când Teatrul a sărbătorit 50 de ani de activitate artistică. La acest festival au participat teatre din Bulgaria, Germania, România, Franţa, Ucraina. Rusia, Turcia. Prima ediţie a fost deschisă de către Secretarul General al UNIMA, J. Felix. În 1966, "Licurici" devine membru al UNIMA în cadrul UNESCO.

În 2000 Teatrul organizează cea de-a doua ediţie a festivalului. În perioada 5-11 octombrie 2005 a avut loc ediţia a treia a "Galei Internaţionale a Teatrelor de Păpuşi "Licurici".

În acest an, Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici" împlineşte 65 de ani.

sursa: Unimedia

0 Comments: