Banca Europeană pentru Investiţii este dispusă să susţină sectorul viti-vinicol din R. Moldova

sâmbătă, 14 august 2010

Banca Europeană pentru Investiţii este dispusă să susţină sectorul viti-vinicol din R. Moldova
Foto: gov.md

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) va examina posibilitatea acordării asistenţei Republicii Moldova pentru susţinerea sectorului viti-vinicol. Declaraţia aparţine şefului Divziunii pentru Energie, Mediu şi ÎMM pentru Rusia, Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală din cadrul Departamentului pentru ţările vecine şi partenere ale Europei a Băncii Europene pentru Investiţii,  Constantin SYNADINO, care a făcut-o în cadrul întrevederii de astăzi cu Prim-ministrul Vlad FILAT, la finalul vizitei de informare la Chişinău, transmite serviciul de presă al Guvernului.


Oficialul a confirmat că, urmare a discuţiilor purtate cu responsabili de la ministerele Economiei şi cel al Agriculturii şi Industriei Alimentare, au fost identificate câteva opţiuni de realizare de către BEI a programelor investiţionale în domeniul agro-alimentar în Republica Moldova.   

Prim-ministrul a mulţumit pentru deschiderea BEI faţă de Republica Moldova şi a dispus responsabililor din cadrul Guvernului RM să elaboreze, în regim de urgenţă, setul de propuneri privind opţiunile de colaborare cu BEI, în vederea identificării variantei optime de contractare a asistenţei financiare în domeniul agro-alimentar. S-a convenit că, pînă la finele lunii septembrie, urmează a fi definitivate toate detaliile în acest sens.

sursa: Unimedia

0 Comments: