Banca Mondială susţine sectorul privat din Moldova cu 15 milioane de dolari SUA

joi, 12 august 2010

Banca Mondială susţine sectorul privat din Moldova cu 15 milioane de dolari SUA
Foto: english.globalarabnetwork.com

Grupul Băncii Mondiale va susţine întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova cu 15 milioane de dolari SUA. Aceşti bani vor fi acordaţi ca împrumut băncii comerciale Moldova-Agroindbank, care la rândul său va finanţa proiectele solicitanţilor de credite din businessul mic şi mijlociu. În acest sens, astăzi, 12 august 2010, a fost încheiat un acord de împrumut între banca comercială şi Corporația Financiară Internațională, instituție membră a Grupului Băncii Mondiale. Scopul împrumutului este de a susţine sectorul privat, susţin ambele părţi semnatare.


Pe lângă acordarea împrumutului, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a anunţat că banca comercială va intra în Programul Global al IFC de Finanţare a Comerţului. Aceasta va avea drept scop susţinerea în mod special a exportului, care este "o necesitate strategică", potrivit colaboratorilor băncii.

Directorul IFC pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Europa de Sud Dimitris Tsitsiragos a declarat că Corporaţia are drept obiectiv susţinerea dezvoltării durabile a sectorului privat prin consolidarea sectorului financiar, extinderea sprijinului acordat afacerilor din Moldova în vederea atenuării efectelor crizei şi dezvoltarea sectoarelor strategice.

Cererile de credit ale întreprinzătorilor mici şi mijlocii sunt aşteptate la Moldova-Agroindbank începând de astăzi, asigură reprezentanţii IFC. Potrivit conducerii băncii, programul de acordare efectivă a creditelor din contul împrumutului contractat de la Banca Mondială va fi funcţional abia după 1-2 luni. Ratele de dobândă la credite vor varia în funcţie de termen, sumă, proiectul ce urmează să fie finaţat, dar şi de bonitatea contractantului de credit, susţine conducerea  băncii comerciale.

sursa: Unimedia

0 Comments: