MAE propune: Un candidat unic la prezidențiale, ales prin vot secret, de toți membrii AIE

marți, 10 august 2010

MAE propune: Un candidat unic la prezidențiale, ales prin vot secret, de toți membrii AIE
Foto: ae.md

”Alegerea unui candidat unic din partea Alianței pentru Integrare Europeană, prin votul secret al tuturor membrilor AIE” - aceasta este propunerea partidului ”Mișcarea Acțiunea Europeană”, menită să contribuie la consolidarea Coaliției pentru guvernare și la evitarea unui eventual conflict în interiorul acesteia.


Președintele MAE, Veaceslav Untilă, a menționat că o competiție în interiorul AIE pentru fotoliul de președinte ar putea genera un eventual conflict. El consideră că votul secret va identifica cel mai bun candidat pentru postul de președinte la țării.

”Obiectiv este doar votul. Este un exercițiu democratic pentru cazurile când apar disensiuni. Toți membrii AIE merg la un vot secret și candidatul care va fi ales, va fi cel mai bun”, a explicat liderul MAE.

Untilă a reiterat că este foarte important ca Alianța să-și păstreze unitatea, pentru ca alegătorii să-i acorde suport în continuare. ”Cel care va rupe Alianța, va fi responsabil de toate consecințele. AIE este marea speranță a electoratului”. a adăugat acesta.

Propunerea MAE urmează a fi discutată în viitorul apropiat, în cadrul unei ședințe a Alianței pentru Integrare Europeană.

UNIMEDIA precizează că din cele 54 de mandate de deputat pe care le deține AIE, două mandate aparțin deputaților neafiliați, Veaceaslav Untilă și Iurie Colesnic, mebrii ai partidului MAE.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: