Răducan: În urma licitaţiei, vor fi selectate 20 firme de construcţii care vor edifica câte 20-30 de case

luni, 9 august 2010

Răducan: În urma licitaţiei, vor fi selectate 20 firme de construcţii care vor edifica câte 20-30 de case
Foto: UNIMEDIA

Licitaţia de construcţie a caselor pentru sinistraţi a demarat, iar doritorii de a participa la construcţia celor 563 case, cu 2 şi 3 odăi, din satele Leuşoaia şi Nemţeni din raionul Hânceşti pot achiziţiona documentele de licitaţie. Anunţul a fost făcut public astăzi, 9 august, de către Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale (MCDR).


Pe parcursul a 10 zile, firmele de construcţii se pot adresa la Direcţia Generală Arhitectură, Construcţii şi Locuinţe a MCDR pentru a se informa şi procura pachetul de documente de licitaţie, costul căruia constituie 200 de lei.

La 16 august va avea loc deschiderea ofertelor şi vor fi selectate doar companiile care întrunesc cerinţele referitor la licitaţiile publice, se va pune accent pe capacităţile proprii ale acestor companii, pe experienţa şi buna lor reputaţie.

 Firmele trebuie să dispună de bază tehnico-materială proprie, cadre calificate, să opereze cu o cifră de afaceri serioasă, care ar garanta capacităţile lor de realizare a lucrărilor contractate calitativ în termenii stabiliţi.

„Ne aşteptăm că la concurs vor participa în jur de 100 de firme din care să putem selecta circa 20. Pentru a reuşi construcţia caselor în termenii stabiliţi şi a transmite casele la cheie, vor fi licitate loturile a câte 20-30 de case”, a menţionat Marcel Răduca, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale.

UNIMEDIA precizează că au fost selectate trei platouri de construcţie, unul lângă satul Leuşeni, unde va fi strămutat satul Cotul Morii şi o parte din satul Sărăteni, unde urmează a fi construite 556 de case. Al doilea teren este satul Obileni, unde vor fi construite 25 de case şi al treilea teren este la Nemţeni, în zona de sus a satului, unde vor fi construite 115 case. Locuinţele vor fi  de trei tipuri – cu 2,3,4  şi mai multe odăi şi vor fi repartizate în funcţie de componenţa familiei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: