MTIC: Circa 24 mii de minori au fost documentaţi gratis în anul curent

marți, 10 august 2010

MTIC: Circa 24 mii de minori au fost documentaţi gratis în anul curent
Foto: connect.md

Peste 24 mii de minori din păturile social-vulnerabile ale populaţiei au primit gratis buletinul de identitate şi paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova . Numai în anul 2010 au fost eliberate gratuit 23850 mii de buletine de identitate, anunţă Centrul Resurselor Informaţionale „REGISTRU”.

În această categorie au fost incluse 650 de persoane din stânga Nistrului, 153 copii orfani şi invalizi de gradul I, II, III, 23002 persoane care au atins vârsta de 16 ani şi au fost documentate pentru prima dată, 45 minori documentaţi cu scopul de binefacere şi sponsorizare.


De asemenea fără plată, în anul curent, au primit paşapoarte 1171 de tineri, dintre care 387 copii orfani şi invalizi, 450 cetăţeni din Transnistria şi 334 minori documentaţi cu scopul de binefacere şi sponsorizare, inclusiv, 161 copii sinistraţi.

Totodată, Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a înaintat Guvernului spre examinare un proiect de hotărâre „Cu privire la asigurarea cetăţenilor Republicii Moldova cu buletin de identitate la atingerea vârstei 16 ani”. Aceste modificări vor exclude condiţia de a avea vârsta de 16 pentru a beneficia de documentarea gratuită. Orice cetăţean va beneficia de această facilitare la prima sa documentare, indiferent de vârstă.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: