Unul dintre cei mai periculoşi infractori virtuali din lume a fost arestat

joi, 12 august 2010

Unul dintre cei mai periculoşi infractori virtuali din lume a fost arestat
Foto: Grup RC

Ucraineanul Vladislav Horohrin a fost reţinut pe Riviera Franceză, în timp ce încerca să se se suie la bordul unui avion cu destinaţia Moscova.


Poliţia franceză l-a arestat pe ucraineanul Vladislav Horohrin, în vârstă de 27 de ani, pe aeroportul Nisa din Franţa, în timp ce se îmbarca într-o cursă cu destinaţia Moscova. Bărbatul a fost reţinut în baza unui mandat de arestare emis de Statele Unite.

Serviciile secrete din SUA l-au catalogat pe Horohrin drept “unul dintre cei mai periculoşi cinci infractori virtuali din lume”. Ucraineanul este acuzat că a făcut trafic pe scară globală cu informaţii legate de carduri de credit furate, relatează Telegraph.co.uk.

“Reţeaua pe care a pus-o pe picioare este una dintre cele mai sofisticate organizaţii infracţionale online din lume”, a declarat agentul american Michael Merritt, care a coordonat eforturile de prindere a lui Horohrin.

Se pare că urcraineanul ar fi folosit forumuri online ilegale, precum carder.su şi badb.biz, pentru a vinde informaţii legate de carduri de credit furate. Site-ul Badb.biz se laudă că a furat informaţii legate de un milion de americani şi îi îi întâmpină pe utilizatori cu următorul mesaj: “Vă aşteptând (sic!) să luptăm împotriva imperialismului american. În felul acesta investim fondurile SUA în economia rusească şi o ajutăm să crească”.

Horohrin urmează să fie extrădat în Statele Unite, unde riscă să fie condamnat la 12 ani de închisoare.

sursa: Unimedia

0 Comments: