NAU – un prim oraş ecologic în lume, construit în capitala Republicii Moldova

joi, 12 august 2010

NAU –  un prim oraş ecologic în lume, construit în capitala Republicii Moldova
Poză simbol
Foto: cms.arond.ro

NAU – un prim oraş ecologic în lume, construit în capitala Republicii Moldova. Este vorba de un proiect propus autorităţilor noastre de către arhitectul francez, Jean Michel Ruols.

Specialistul francez, care a venit într-o vizită în Republica Moldova, a declarat că în Franţa sunt investitori interesaţi de a construi acest oraş în Chişinău, cu contribuţia Guvernului ţării noastre.


„Realizarea acestui proiect ar fi o atracţie pentru turişti, care ar contribui substanţial la dezvoltarea economică a ţării”, a spus ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, menţionând că acesta ar putea fi un proiect pentru 2011.

Totodată ministrul s-a interesat de teritoriul care o va ocupa oraşul, costurile estimative ale proiectului, cât de eficientă ar fi o asemenea investiţie pentru capitala ţării noastre şi care sunt elementele infrastructurii.

Arhitectul francez a comunicat că suprafaţa prevăzută în proiect constituie 5 000 m², unde vor fi construite o biserică, un teatru, un cinematograf, şi alte elementele arhitectonice cu specific naţional. De asemenea, va exista şi o scenă imensă pe care vor putea fi susţinute spectacole muzicale de proporţii mari.

Potrivit oaspetelui, proiectul reprezintă o revoluţie ecologică integrală, care va avea forma a trei litere NAU, ceea ce semnifică un oraş nou, dar concomitent acesta este o abreviere a Chişinăului.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: