Viorel Chetraru dezminte orice acuzaţie, cere despăgubiri morale şi materiale şi solicită mass-mediei să nu mai revină la subiectul Plahotniuc

joi, 12 august 2010

Viorel Chetraru dezminte orice acuzaţie, cere despăgubiri morale şi materiale şi solicită mass-mediei să nu mai revină la subiectul Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA

"Nu sunt „unealta criminală” a lui Plahotniuc, nu primesc indicaţii şi remunerări pentru executarea unor sarcini, nu semnez documente cu blanchetele Centrului prin birorurile unor oameni de afaceri, nu mi-a sponsorizat nimeni vacanţa mea. Nu voi permite nimănui să atenteze la credibilitatea şi stabilitatea instituţiei pe care o conduc şi dau un avertisment tuturor celor care cred că instituţiile statului pot fi atacate după cum le dictează interesul lor personal, să-şi revizuiască intenţiile, să nu se joace cu asemenea acuzaţii, care generează grave efecte juridice, discreditează, destabilizează şi demoralizează instituţia". Aşa a comentat directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, Viorel Chetraru, acuzaţiile care i-au fost aduse.


Chetraru a spus că s-au promis probe, dar care întîrzie să vină şi auzim doar speculaţii, atacuri la persoane, manifeste elctorale. "Am aşteptat probe despre pretinsele legături dintre instituţia pe care o conduc şi omul de afaceri Vlad Plahotniuc. Pînă azi nimic. V-aţi convins de acest fapt", a conchis şeful CCCEC.
 
Sursa a declarat că îl va acţiona în judecată pe cel care răspîndeşte informaţii denigratoare la adresa sa, care nu corespund realităţii şi va cere despăgubiri morale şi materiale.

În context, Chetraru a subliniat că "este un spectacol la care nu doreşte să se alăture", precizând că acţiunile de urmărire penală din birourile ofiţerilor nu se vor transpune în studiourile televizate. Mai mult, acesta a cerut presei să nu mai revină pe parcurs la acest subiect.
 
UNIMEDIA aminteşte că fostul consilier, Sergiu Mocanu, l-a acuzat pe directorul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, Viorel Chetraru, că ar proteja şi favoriza anumiţi ofiţeri ai Centrului pentru îndeplinirea unor sarcini ilegale, că are întâlniri prin vile dosite din suburbiile Chişinăului, că este unealta lui Plahotniuc.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: