Viorel Țopa cere demisia directorului CCCEC: Îmi sunt ascultate telefoanele!

joi, 12 august 2010

Viorel Țopa cere demisia directorului CCCEC: Îmi sunt ascultate telefoanele!
colaj: UNIMEDIA

"Dacă Chetraru (directorul CCCEC - n. red.), fiind înaintat de Lupu (PD) în poziția sa de conducător al acestui organ represiv, este cu adevărat preocupat de „onoarea sa de ofițer” cu care bravează, cred că urmează să-și depună temporar demisia pentru a permite efectuarea unei anchete obiective și imparțiale, așa cum este primit în orice țară civilizată." Declarația aparține omului de afaceri Viorel Țopa, ca reacție la declarațiile lansate azi, 12 august, de către directorul CCCEC, Viorel Chetraru, în cadrul unei conferințe de presă.


"După amenințările și intimidările de ieri ale lui Plahotniuc, adresate ziariștilor, iată că astăzi deja Chetraru a menținut stilul și a trimis intimidări către întreaga societate, din impozitele căreia există și la serviciul căreia se află, cel puțin, formal", susține Țopa. Omul de afaceri este de părere că directorul CCCEC ar trebui să-și amintească că este funcționar public (angajat al statului) și să se abțină de a vorbi de Centru Anticorupție de la nume propriu ”eu!”.

"Am primit explicațiile atât asupra faptului cine mă filează și-mi ascultă telefoanele, cât și cine decide unipersonal să asculte cetățenii Moldovei, desigur, sub „povara îngrojirării de securitatea a statului”. În rest, vreau să vă spun că Directorul Centrului Anticorupție minte, iar dezvăluirile respective le vom face la începutul săptămânii viitoare. Societatea trebuie să se curețe de ceea, ce o omoară", a conchis Țopa.

Amintim că Viorel Chetraru a declarat în cadrul conferinței de presă de azi că îi va acţiona în judecată pe toți cei care răspândesc informaţii denigratoare, care nu corespund realităţii, la adresa sa: "De acest lucru se ocupă avocatul. Voi cere despăgubiri morale şi materiale".
 
Chetraru a mai cerut ca presa să nu mai revină la acest subiect, indiferent de alte acuzaţii care vor fi aduse: "Reacţia noastră va fi ignorarea totală a acestei teme", a subliniat directorul CCCEC. Mai multe detalii vedeți aici.

sursa: Unimedia

0 Comments: