Astăzi este Ziua Financiarului. Veaceslav Negruţă: Fără o doză de fanatism în domeniul finanţelor, nu vom reuşi prea multe

vineri, 13 august 2010

Astăzi este Ziua Financiarului. Veaceslav Negruţă: Fără o doză de fanatism în domeniul finanţelor, nu vom reuşi prea multe
Foto: 123goemploi.com

"Sistemul finanţelor publice joacă un rol cheie în dezvoltarea şi consolidarea economiei naţionale, iar lucrătorilor din domeniu le revine misiunea de a continua reformele începute pentru creşterea bunăstării populaţiei. Vă adresez cele mai sincere şi călduroase urări de bine şi sănătate şi îmi exprim recunoştinţa pentru contribuţia dumneavoastră remarcabilă la edificarea şi prosperarea statului nostru", a declarat ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţă astăzi, 13 august 2010, în cadrul unei ceremonii oficiale dedicate Zilei profesionale a Financiarului.


Ministrul a ţinut să aprecieze calităţile profesionale şi responsabilitatea de care dau dovadă angajaţii din domeniu financiar în activitatea lor şi le-a urat succese în exercitarea profesiei, încredere în forţele proprii, optimism şi împlinirea tuturor aspiraţiilor profesionale şi personale. "Fără o doză de fanatism în domeniul finanţelor, nu vom reuşi prea multe. Dacă sunteţi întrebaţi acasă de ce aţi venit atât de târziu de la serviciu, pune-ţi vina pe ministru", a declarat Negruţă cu o doză de umor.

La eveniment a fost prezent şi premierul Vlad Filat, care a venit cu un cuvânt de felicitare pentru angajaţii din domeniul financiar. "Graţie experienţei şi abilităţilor dumneavoastră, a fost realizată sarcina de a acumula la buget veniturile necesare, precum şi asigurată gestionarea corectă şi eficientă a acestora", susţine Filat. "Perioada care va urma nu va fi una simplă. Urmează un exerciţiu democratic, prin care vom vedea ce grad de maturitate are societatea. Să nu avem însă manifestaţii emotive pe fundalul exploziilor politice existente. Avem o sarcină concretă - să servim cetăţeanul", a ţinut să adauge prim-ministrul, la finalul mesajului său adresat sărbătoriţilor zilei profesionale.

UNIMEDIA menţionează că, cu ocazia Zilei Profesionale a Financiarului, a fost emis un ordin, prin care celor mai buni finanţişti desemnaţi le-au fost acordate premii de 700, 500 şi respectiv 300 lei, precum şi distincţii "Gloria Muncii", "Meritul Civic" şi "Om emerit". "Distincţiile au fost acordate prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova elaborat astăzi, 13 august 2010, şi urmează să fie publicat cât de curând", a menţionat ministrul Finanţelor. Potrivit acestuia, angajaţii ministerului vor ieşi mâine în afara Chişinăului, unde vor sărbători ziua lor profesională într-un cadru mai puţin formal. "Mâine să facem abstracţie de cifre şi să sărbătorim", i-a îndemnat Negruţă pe toţi finanţiştii.

sursa: Unimedia

0 Comments: