Consiliul Europei a tăiat 3,6 miliarde de euro din buget

sâmbătă, 14 august 2010

Consiliul Europei a tăiat 3,6 miliarde de euro din buget
Foto: RTV

Cele mai mari economii se vor face la nivelul fondurilor de coeziune, mai mici cu peste un miliard de euro. De asemenea Consiliul Europei a tăiat alocaţiile pentru fermieri şi pescari cu 820 de milioane de euro.


Guvernele Uniunii Europene au tăiat 3 miliarde şi jumătate din bugetul pe 2011 propus de Comisia Europeană. David Cameron, premierul Marii Britanii, a declarat că era necesar ca în parametrii bugetului comunitar să se reflecte măsurile de austeritate luate de guverne.

Cele mai mari economii se vor face la nivelul fondurilor de coeziune, mai mici cu peste un miliard de euro. De asemenea Consiliul Europei a tăiat alocaţiile pentru fermieri şi pescari cu 820 de milioane de euro. Vor fi reduse şi cheltuielile legate de administraţia Uniunii Europene, dar şi fondul de pensii pentru oficialii europeni cu 162, respectiv 22 de milioane de euro.

Varianta revizuită a bugetului de 126 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană va fi supusă la vot în Parlamentul European în luna noiembrie, dar dezbaterile vor începe de luna viitoare.

sursa: Unimedia

0 Comments: