Mitropolitul Moldovei îl susține pe Pasat la prezidențiale: Eu mă voi ruga ca Dumnezeu să-l ajute pe cel, care ajută Biserica

luni, 9 august 2010

Mitropolitul Moldovei îl susține pe Pasat la prezidențiale: Eu mă voi ruga ca Dumnezeu să-l ajute pe cel, care ajută Biserica
Foto: rusk.ru

”Eu mă voi ruga ca Dumnezeu să-l ajute pe cel, care ajută Biserica”, a declarat Mitropolitul Moldovei pentru ziarul Kommersant, comentând candidarea lui Valeriu Pasat la alegerile prezidențiale.

ÎPS Vladimir a precizat că îl va susține pe Valeriu Pasat în ascensiunea sa politică, pentru că rolul Mitropolitului este să acționează în interesele Bisericii. ”Vom încerca să orientăm societatea. Până acum, înainte de alegeri mereu ne promiteau multe. Purtau copii în brațe, sărutau bătrânii înaintea alegerilor, dar alegerile trec și nimic nu se schimbă. De ce acum să nu alegem la conducere oamenii, care ne vor susține?”, consideră Mitropolitul Moldovei.


Mitropolitul a explicat că a fost în relațiii de prietenie cu Valeriu Pasat, chiar și când acesta a fost șeful Serviciului de Informații și Securitate: ”Sunt prieten cu Valeriu Pasat de când acesta era ambasador în Federația Rusă. Și când a devenit șeful SIS-ului, la fel, eram în relații bune. Doar dacă omul își schimbă funcția, nu înseamnă că se schimbă și el însuși.” 

ÎPS Vladimir susține că Biserica este lezată în drepturi, pentru că, ”deși Moldova este o țară ortodoxă, religia nu este predată în școli, pe motiv că nu există o lege în acest sens”.
El a adăugat că premierul Vlad Filat l-a avertizat că introducerea religiei în școli va avea loc, dar nu prin calea referendumului, ci ”așa cum va hotărî conducerea țării”. 

”Dacă voi ne veți susține, vă susținem și noi”, așa, potrivit Mitropolitului Vladimir, a fost înțelegerea între Pasat și Mitropolie, după ce instanța de judecată a interzis organizarea referendumului religios. ÎPS a menționat că s-a așteptat ca mai multe partide să susțină ideea introducerii religiei în școli, dar ”toți s-au asmuțit împotriva noastră.”

UNIMEDIA amintește că Mitropolia Moldovei a fost acuzată de către conducere, dar și de societate că se implică în politică, după ce a lansat o campanie în susținerea organizării Referendumului pentru introducerea religiei în școli, împreună cu actualul președinte al Partidului Umanist, Valeriu Pasat.


Sursa: UNIMEDIA cu referire la kommersant.ru




0 Comments: