MAI vrea să aibă polițiști care vor servi cetățenilor, legii și vor fi transparenți în activitățile lor

luni, 9 august 2010

MAI vrea să aibă polițiști care vor servi cetățenilor, legii și vor fi transparenți în activitățile lor
Foto: mai.gov.md

”Un serviciu polițienesc care va servi cetățenilor, va respecta și proteja drepturile omului, va fi responsabil față de lege și transparent în activitățile sale”. Acesta este scopul reformei serviciului polițienesc, întreprinsă de Ministerul Afacerilor Interne la Republicii Moldova.

Ieri,9 august, MAI a demarat lucrările sesiunii de lucru privind viitorul proces de reformare si modernizare a serviciului polițienesc moldovenesc în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene.


În acest sens, până la 13 august, experţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi ai altor structuri de stat, asistaţi de specialişti europeni, vor elabora o foaie de parcurs (Road Map Police Reform,) necesară procesului de reformare a MAI.

Acest document strategic va contribui atât la plasarea ministerului într-un context interinstituțional, cât si la utilizarea acestuia drept bază pentru inițiativele de finanțare externă. 

Ministrul de Interne, Victor Catan, a precizat că viitoarea foaie de parcurs ”va veni să aprofundeze reformele care se desfăşoară în domeniul afacerilor interne".

Experţii urmează să analizeze problemele cu care se confruntă societatea şi să găsească soluţii pentru reforme instituţionale, conceptuale şi funcţionale pentru ca poliţia să devină o instituţie de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, un partener de nădejde al cetăţeanului.

UNIMEDIA precizează că evenimentul este organizat la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova cu susținerea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare și Delegației UE în Republica Moldova.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: