(VIDEO) Formula 1 nu a fost niciodată mai aproape

luni, 9 august 2010

(VIDEO) Formula 1 nu a fost niciodată mai aproape
Foto: Topgear

Cei care simt că le-au făcut pe toate, în afara de a ajunge pe Luna şi de a pilota un monopost de F1, sunt mai aproape de a-şi împlini unul dintre visuri.

Dacă în ceea ce priveşte aselenizarea nici majoritatea americanilor nu pot băga mâna în foc că a avut loc, în vreme ce NASA are tone de probe favorabile, Marele Circ este cît se poate de palpabil. În plus, experienţa de a pilota o maşină de Formula 1 este mult mai uşor de atins, de vreme ce nu trebuie să scoţi din buzuar câteva zeci de milioane de dolari, după care să te laşi învârtit, scufundat şi presurizat, de tot felul de tocilari.



Lotus s-a gândit la cei care nu dau doi bani pe isprava lui Neil Armstrong, aşa că a scos o jucărie numai bună pentru cei care se visează Michael Schumacher sau măcar Jarno Trulli. 

Lotus Type 125 este o maşină de inspiraţie F1, ce cântăreşte doar 650 de kilograme. Motorul Cosworth V8, de 659 CP atinge zona roşie la 10.300 rpm, dar are şi opţiunea overboost ce mai permite încă 500 rpm. Transmisia semi-automată va fi comandată prin intermediul padelelor de pe volan, iar acesta va conţine un display cu datele esentiale. Preţul? Ultima frontieră...1 milion de euro.


Sursa: Topgear.ro


0 Comments: