Echipele de fotbal fug din Moscova din cauza incendiilor

luni, 9 august 2010

Echipele de fotbal fug din Moscova din cauza incendiilor
Foto: REALITATEA.NET

Sportivii nu se mai pot pregăti la Moscova din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie din preajma capitalei Rusiei, care face aerul irespirabil.


Grupările de fotbal moscovite Spartak şi ŢSKA au decis să se mute din capitala Rusiei şi să se pregătească în alte oraşe. Măsura este o urmare a faptului că atmosfera a devenit irespirabilă la Moscova din cauza fumului provocat de incendiile de vegetaţie din zonă.

Spartak Moscova a plecat în Estonia şi va folosi baza de pregătire a formaţiei Levadia Tallin, iar ŢSKA Moscova s-a "mutat" la Sankt Petersburg, unde va rămâne până la 11 august.

Fumul care a acoperit Moscova a pus pe fugă şi echipele de hochei pe gheaţă. Spartak se antrenează la Ekaterienburg, iar Dinamo a ales să se pregătească în provincie.

Săptămâna trecută, două partide de fotbal care ar fi trebuit să se dispute la Moscova au fost amânate din cauza fumului, iar federaţia a decis că amicalul Rusia - Bulgaria, de miercuri, nu se va mai juca în Capitală, ci la Sankt Petersburg.

Potrivit previziunilor meteorologice, valul de caniculă care a lovit Moscova va mai dura câteva zile. Rusia este afectată de cele mai grave incendii din istorie, care au provocat moartea a cel puţin 52 de persoane, ameninţând instalaţii civile, militare şi nucleare.


0 Comments: