Guvernul Filat aruncă pe apa sâmbetei jumate de milion de lei?

vineri, 13 august 2010

Guvernul Filat aruncă pe apa sâmbetei jumate de milion de lei?
Foto: lex.justice.md

Apare o nouă ediţie a Monitorului Oficial.
Privesc cuprinsul. Remarc mai multe hotărîri de guvern „Cu privire la alocarea mijloacelor financiare”. Zic să văd şi eu pentru ce se cheltuie banii publici.


Le iau pe rînd:

- 70 mii lei, pentru restabilirea acoperişului blocului locativ din satul Romăneşti, str.Şcolii, nr.14, deteriorat complet în urma vîntului puternic şi ploii – e ok. E foarte necesar. Nu se comentează.

- 3000 mii lei pentru implementarea Strategiei naţionale de edificare a societăţii informaţionale – „Moldova Electronică”, în vederea acoperirii cheltuielilor ce ţin de procesul deservirii şi întreţinerii Sistemului de telecomunicaţii al autorităţilor administraţiei publice – să zicem că e important. Nu comentez.

- 200,0 mii lei, în scopul organizării şi desfăşurării, în perioada 7-14 octombrie 2010 a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Gala Internaţională a Teatrelor de Păpuşi „Licurici” – mă rog, festival internaţional. Mai lustruim imaginea, mai investim în cultura moldovenilor. E ok.

- 1000 euro - Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova, în vederea achitării contribuţiei de membru pe anul 2010 Reţelei Europene a Ombudsmanilor pentru copii (ENOC) – ok. Să zicem că e necesar, plus că nu e chiar atît de mult.

- 128 mii lei pentru transportarea a 200 copii din localităţile afectate de inundaţii la tabăra de odihnă din staţiunea Eforie Sud, judeţul Constanţa, România – foarte ok. Măcar cu ceva aceşti copii să fie susţinuţi.

- 682,8 mii lei pentru achiziţionarea materialelor de construcţie, conform prevederilor anexei nr. 3 la Hotărîrea Guvernului nr. 594 din 2 iulie 2010 „Cu privire la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale” – e strict necesar.

- 500 mii lei (!) pentru Universitatea de Stat din Tiraspol, în scopul finanţării acţiunilor de marcare a 80 ani de la fondarea învăţămîntului superior din Republica Moldova – Care acţiuni? Ce sărbătorim?

Continuare pe blogul lui Oleg Cucoreanu

sursa: Unimedia

0 Comments: