(Video) Lupu sparge tăcerea: Procuratura Generală i-a revenit Alianţei "Moldova Noastră", iar SIS şi CCCEC - Partidului Democrat

joi, 12 august 2010

(Video) Lupu sparge tăcerea: Procuratura Generală i-a revenit Alianţei
Procurorul General, Valeriu Zubco, a fost numit în funcţie de AMN
Foto: UNIMEDIA

Marian Lupu despre partajarea funcțiilor în stat între AIE

"Toate partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană au şi până în ziua de azi, câte un document semnat de toţi cei 4 lideri ai alianţei, unde este indicat: cine merge în funcţia de preşedinte al Parlamentului, cine este candidat pentru funcţia de prim-ministru, cine merge la Preşedenţie şi acolo este indicat, pentru Partidul Democrat - funcţia  sef al Serviciului de Informaţii şi Securitate şi pentru Alianţa "Moldova Noastră", în frunte cu Serafim Urechean - funcţia de Procuror General. Făcut semnat, document existent". Declaraţiile aparţin liderului PDM, Marian Lupu.

Întrebat dacă ulterior nu au fost făcute careva schimbări Lupu a dat asigurări că cum a fost semnat exact aşa a fost realizat.

Referindu-se la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei, Marian Lupu a declarat că acesta, la fel, a revenit Partidului Democrat, doar că în cadrul unei alte faze de discuţii, atunci când s-a discutat structura Guvernului.


Menţionăm că, dintre instituţiile de forţă, Ministerul Afacerilor Interne a revenit  Partidului Liberal Democrat, în frunte cu Vlad Filat, iar Ministerul Apărării a revenit Partidului Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu.

UNIMEDIA aminteşte că până acum, liderii AIE evitau discuţiile despre repartizarea funcţiilor în cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: