(video) Filat: Elevii din satele afectate de inundaţii trebuie să poată începe anul de studii fără probleme

sâmbătă, 14 august 2010

(video) Filat: Elevii din satele afectate de inundaţii trebuie să poată începe anul de studii fără probleme
Foto: www.romania-actualitati.ro

"Elevii din satele afectate de inundaţii să poată începe anul de studii fără probleme. Copiii urmează să fie asiguraţi nu doar cu ghiozdane şi rechizite şcolare, dar inclusiv şi cu haine, încălţăminte." Solicitarea a fost expusă de premierul Vlad Filat în adresa ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, în cadrul ședinței Comisiei pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.


În cadrul şedinţei au fost discutate subiecte ce ţin de pregătirea către demararea construcţiei caselor pentru sinistraţi, zonele în care vor fi amplasate aceste case, procurarea de locuinţe pentru sinistraţii care doresc acest lucru, asigurarea oamenilor cu apă, alimente, produse igienice, situaţia din zona afectată de inundaţii din punct de vedere al normelor sanitare şi igienice.

Ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, a menţionat că lucrările de construcţie a caselor pentru sinistraţi urmează să demareze la data de 23 august, în care vor fi antrenate circa 1500 de persoane. Pentru o parte din lucrările de construcţie licitaţia deja a fost anunţată (560 de case cu două şi trei odăi), ofertele urmând să fie deschise în zilele apropiate, iar pentru alte lucrări – licitaţia va fi anunţată în scurt timp, a mai precizat oficialul.


 

Filat a solicitat ca, în cadrul selectării executanţilor lucrărilor de construcţie, să se ia în calcul şi faptul că asociaţia „Concordia” a anunţat deja că va construi 40 de case pentru sinistraţii din Nemţeni, nefiind exclusă posibilitatea construcţiei şi altor 40 de case.
 
Vasile Grama, Directorul Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, a prezentat schematic zonele unde urmează să fie construite case pentru sinistraţii din Cotul Morii, Nemţeni, Obileni şi Sărăteni. În paralel, a fost prezentată o scurtă informaţie despre forma de proprietate în care se află aceste terenuri şi măsurile ce se întreprind în acest sens.
 
Filat a anunţat că sinistraţii urmează să beneficieze şi de 500 de lei pentru cheltuieli curente. Anterior, aceştia au beneficiat de alte 500 de lei în acelaşi scop. Premierul a cerut factorilor de decizie să acţioneze operativ ca aceşti bani să ajungă cât mai repede la sinistraţi.      
 

sursa: Unimedia

0 Comments: