Specialişti din Japonia vor realiza o hartă topografică digitală a Republicii Moldova

miercuri, 11 august 2010

Specialişti din Japonia vor realiza o hartă topografică digitală a Republicii Moldova
Scara: 1: 1000 000
Foto: fondcartgeo.md

O bază de date pentru crearea hărţilor digitale topografice, cu scara de 1: 50 000, ce vizează organizarea infrastructurii naţionale de date spaţiale va fi creată în cadrul proiectului „Creation of Database for Base Map for Development of Naţional Spatial Data Infrastructure”, implementat în cadrul Acordului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei.


Viceministrul construcţiilor şi dezvoltării regionale, Anatolie Zolotcov, a menţionat că ţara noastră are nevoie de hărţi la scară largă pentru a putea detalia  suprafaţa terenului.

Scopul proiectului este de a elabora o bază de date pentru crearea hărţilor digitale topografice, cu  scara de  1: 50 000, ce vizează organizarea infrastructurii naţionale de date spaţiale. Hărţile vor include toate elementele topografice ale terenului, inclusiv şi zonele cu terenuri tasabile, periculoase din punct de vedere al dezastrelor naturale ( cutremure, alunecări de teren şi inundaţii).
  
În acest sens, conducerea Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale s-a întâlnit cu reprezentanţii misiunii JICA (Agenţia pentru Cooperare Internaţională a Japoniei) pentru a discuta despre suportul tehnic în formă de grant pe care Japonia este dispusă să-l acorde ţării noastre.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: